Wilt u een etikettenprinter die u gemakkelijk kunt aansturen?

Kies dan voor een etikettenprinter met een USB interface(aansluiting). Wanneer uw collega’s hier ook gebruik van dienen te maken en deze vanuit een server wordt aangestuurd, dient u een printer met een netwerk interface aan te schaffen.

Wilt u een Thermo Direct of een Thermal Transfer etikettenprinter gebruiken?

Wanneer u de etiketten gaat gebruiken als pallet etiket, welke van A naar B verstuurd wordt, kunt u met een thermo etiket volstaan. Het etiket hoeft dan maar enkele dagen tot een week leesbaar te blijven. Dan wordt het etiket gedrukt door de warmte van de printkop op het warmte gevoelige papier dat thermo papier heet.

Wanneer u etiketten gaat printen voor bijvoorbeeld producten die langere tijd in een winkel kunnen blijven liggen, dan heeft u een thermal transfer etiket nodig, wat inhoudt dat uw etiket wordt geprint door middel van een carbonlint (inktlint). Dit etiket kan indien u dat wenst jaren leesbaar op het product blijven zitten.

Het is belangrijk dit te weten, zodat u een keuze kunt maken tussen een thermo direct etikettenprinter of een thermal transfer etikettenprinter. Ook goed om te weten is dat u met een thermal transfer etikettenprinter ook thermisch kunt printen, maar met een thermo direct etikettenprinter kunt u niet thermal transfer printen!

Wat voor aantallen etiketten denkt u te gaan printen op jaarbasis?

Het is belangrijk te weten welke hoeveelheden u denkt te gaan printen in de toekomst, zodat u nu reeds een goed beeld kunt vormen of u moet gaan investeren in een desktop etikettenprinter of bijvoorbeeld in een industriële etikettenprinter. Wij zullen u dit altijd vragen om een passend advies te leveren.

Wilt u een etikettenprinter met een dispenser functie? Of een cutter (afsnijmes)?

Dit is wat meer specialistisch en komt minder voor. Deze functies zijn niet op elke etikettenprinter mogelijk, dus denk goed na of u dit wilt. Wij adviseren dit altijd af fabriek erop te laten plaatsen. Heeft u vragen? Geen probleem, wij adviseren u graag.

Meer weten? Bel voor advies Etikettenkoning.nl op 073-5941029 of mail naar info@etikettenkoning.nl