Het verschil tussen etiketten, labels en stickers

Overal worden ze gebruikt: etiketten, labels en stickers. Maar wat zijn de verschillen tussen deze producten?

Etikettenkoning is leverancier van o.a. deze producten en zet het voor u op een rij.

Wat is een etiket?

Een etiket geeft een omschrijving van een product of object. De duiding kan een beschrijving, prijsaanduiding of bestemming zijn van een object of de inhoud. Een etiket plakt op een verpakking of product. Maar een etiket is meer dan dat. Het is een zelfklevende informatiedrager!

Waar kan een etiket van gemaakt worden?

Een etiket kan van papier gemaakt worden, maar ook van verschillende
kunststoffen, zoals bijvoorbeeld polyethyleen, polypropyleen, polyester, aluminium en vinyl. Maar ook een milieuvriendelijke aardappelzetmeel kwaliteit is mogelijk!

Daarnaast zijn etiketten te verkrijgen in verschillende belijmingen,
waaronder permanent klevend, extra permanent, diepvries, afneembaar, of een wateroplosbare belijming. Bij deze belijmingen zijn er soms zelfs nog onderverdelingen.

Wat komt er kijken bij het testen van het etikettenmateriaal?

Bij Etikettenkoning behoort het testen van het materiaal uiteraard tot de mogelijkheden. Heeft u een case, dan horen wij graag tegen wat voor problemen u aan loopt, zodat wij u kunnen adviseren en uiteindelijk samen
tot een voor u geschikte oplossing komen.

Hierbij komen vaak vele facetten kijken, waaronder:

  • De temperatuur van het product
  • De temperatuur van de omgeving waarin het etiket wordt aangebracht
  • Waar gaat het product naartoe, met andere woorden: in welke temperatuur komt het product terecht?
  • Is de verpakking van het product gecoat? (Bijv. een laminaat)

 

Een etiket is dus niet zomaar een etiket, want zonder een juist etiket komt het product niet in de winkel en kan het niet gescand worden.

Waar worden etiketten gebruikt?

Etiketten worden o.a. gebruikt in de retail, industrie, medische sector en chemische industrie. Ook worden etiketten gebruikt in de logistieke sector, en dan vooral in de foodsector. Denk aan bakkerijen, slagers, vishandels, cateraars en toeleveranciers voor de supermarkten.

Wat is een label? 

Een label is ook een informatiedrager, maar dan een niet plakkende informatiedrager! Deze wordt meestal gehangen aan een verpakking of product. Denk eens aan de kofferlabels die u gebruikt. Labels worden tegenwoordig voor steeds meer doeleinden gebruikt.

Waar kan een label van gemaakt worden?

Labels kunnen we van papier maken, maar meestal produceren we ze van een synthetisch materiaal. Dit materiaal kunnen we in verschillende dikten leveren. Ook is de vorm naar wens aan te passen.

Wat is een sticker?

Een sticker wordt gemaakt van een hoogwaardig, dik vinyl en kan in bijzonder lage oplages gedrukt worden, bijvoorbeeld voor promotie doeleinden, maar ook voor reclame op een auto. Stickers kunnen in nagenoeg elke vorm geproduceerd worden. Al naar gelang de duurzaamheid van de sticker kunt u deze laten lamineren.

Meer weten? Bel voor advies Etikettenkoning.nl op 073-5941029 of mail naar info@etikettenkoning.nl