Al 60 jaar uw specialist
Kleine oplages mogelijk
Offerte? Reactie in 2 uur!
Deskundig advies

Plantenpaspoort etiketten

Plantenlabels die voldoen aan de Nieuwe verordening Planten Paspoorten

Met de nieuwe verordening voor planten paspoorten is het belangrijk dat uw plantenlabels voldoen aan de juiste eisen. Zo wordt het tegenwoordig een plantenpaspoort genoemd en moeten deze etiketten en sleufetiketten voorzien zijn van de juiste informatie. Wij kunnen u adviseren over de juiste sleufetiketten, de juiste keuze voor de etikettenprinter en het krasvrije inktlint dat u nodig heeft.

Ook kunnen wij u helpen bij het maken van de juiste lay-out. Etikettenkoning levert ook gebruiksvriendelijke labelsoftware waarmee u eenvoudig uw plantenpaspoort etiketten kunt ontwerpen en inprinten.

Welke informatie moet op plantenpaspoort etiketten in de EU worden opgenomen?

Overeenkomstig met de verordening moeten met name de volgende elementen op het etiket van het plantenpaspoort worden vermeld:

(1) Het woord “plantenpaspoort” in de rechterbovenhoek, in één van de officiële talen van de Europese Unie, gevolgd door een schuine streep en de Engelse vertaling (indien verschillend);

(2) de EU-vlag in de linkerbovenhoek (gekleurd of in zwart-wit);

(3) de letter “A”, gevolgd door de botanische naam van de betrokken plantensoort of taxon;

(4) de letter “B”, gevolgd door de uit twee letters bestaande landcode van de lidstaat en het registratienummer van de exploitant;

(5) de letter “C”, gevolgd door de traceerbaarheidscode van de betrokken planten, het plantaardige product of ander materiaal.

(6) de letter “D”, gevolgd door de uit twee letters bestaande landcode van het land van oorsprong en, in voorkomend geval, de naam van het derde land.

Opmerking: Voor verplaatsingen in beschermde gebieden moeten de woorden “plantenpaspoort – beschermd gebied” en de wetenschappelijke namen of codes van de desbetreffende quarantaine parasieten in het beschermde gebied worden afgedrukt.

Verdere eisen voor het plantenpaspoort van de EU:

  • Moet rechtstreeks aan de commerciële eenheid (bv. pot, bundel, verpakking, enz.) worden vastgemaakt
  • Moet duidelijk zichtbaar en leesbaar zijn
  • Moet definitief en duurzaam zijn
  • Moet gescheiden zijn van andere informatie op hetzelfde medium
  • De informatie moet in een rechthoekig of vierkant tekst vak staan

Bij wat kleinere aantallen kunt u gebruik maken van de desktop printer, waarmee u het planten paspoort kunt printen. Bij grotere aantallen kunt u kiezen voor onze SATO CL4NX thermal transferprinter om uw planten paspoort etiketten te bedrukken.

 

Lees meer
Offerte aanvragen Bel mij terug

Advies nodig?

073 594 1029

info@etikettenkoning.nl

Gratis samples

100% maatwerk mogelijk

Offerte aanvragen voor Plantenpaspoort etiketten

"*" geeft vereiste velden aan


Gerelateerde productenRecente beoordelingen

Tevreden klant

Ik werk zelf met e-commerce en ben versteld van jullie snelle, precieze en uitstekende service. Mijn complimenten! Voor het accepteren, snelle reactie terug, de pro-forma factuur zonder problemen en gelukkig ook de IBAN en BIC erbij zodat wij het makkelijk via Zweden konden overmaken, perfect!

Met vriendelijke groet,

Frank Bijveld

Snelle levering

Hallo Wilton,

Vanochtend trof ik het pakketje aan op mijn buro met de etiketten. Dat is weer megasnel, heel erg bedankt weer voor de geweldige service en fijne dag gewenst,

met vriendelijke groet,

Corine van Hout

Wij bellen u terug    Sluiten