Waar worden carbonlinten (ribbons) voor gebruikt?

Carbonlinten worden gebruikt in een etikettenprinter om papieren of kunststof etiketten te bedrukken, zoals u bijvoorbeeld inkt nodig heeft in een laser of inkjetprinter. Etikettenkoning is specialist en levert deze carbonlinten in vele maten en in een grote variëteit aan kwaliteit. Zo heeft natuurlijk iemand die in de chemie zit een ander lint nodig dan een kledingzaak voor zijn prijskaartjes. En een olie-  en smeermiddelen groothandel een heeft een andere kwaliteit carbonlinten nodig dan een bedrijf in de bouw. Voor iedere klant hebben we wel een oplossing. Soms moeten we even testen of vragen we u om een artikel te testen om zo samen tot de oplossing te komen.

Welke kwaliteiten carbonlinten zijn er?

In grote lijnen kunt u carbonlinten onderscheiden in de volgende kwaliteiten:

  • Wax. Deze kwaliteit is geschikt voor de meest algemene inprint werkzaamheden tot en met een kwaliteit voor alle voorkomende algemene inprint werkzaamheden maar met een langere levensduur.
  • Wax-Resin. Deze kwaliteit kan ingezet worden voor print werkzaamheden met een langere levensduur tot en met high-speed printing en printen van kartonnen en synthetisch basis materiaal.
  • Resin. Deze kwaliteit wordt met name gebruikt voor kunststof materiaal. Het heeft een hoge kras en chemische weerbaarheid/bestendigheid.

 

Interesse en wilt u meer weten of een offerte opvragen? Bel Etikettenkoning.nl op 073-5941029 of mail naar info@etikettenkoning.nl